ONDERZOEK ANWB NAAR VOORLICHTING ACCU'S E-BIKES

ANWB concludeert op basis van eigen onderzoek dat E-bikers te weinig weten over hun accu en het onderhoud daarvan. De fietseigenaren weten vaak niets over het bereik van de accu; hoe ze deze in goede staat moeten houden en wat de levensduur is
04-05-2018

VEILIG VERKEER NEDERLAND EN GAZELLE STARTEN MET EBIKE-TRAINING

Gazelle (zusterbedrijf van FietsNED) en Veilig Verkeer Nederland gaan samen Ebike-trainingen geven. Doel is het aantal ongevallen met e-bikes terug te dringen.
30-04-2018

LEASEFIETS FISCAAL AANTREKKELIJKER

Een leasefiets moet fiscaal net zo interessant worden als een leaseauto. Dat is nu niet zo. Het kabinet wil daar per 1 januari 2020 verandering in brengen, zodat meer mensen naar het werk gaan fietsen.
21-03-2018

VACATURE MONTEUR REGIO UTRECHT

We zoeken bij FietsNED mensen die zelfstandig kunnen werken, ambitieus zijn en willen door ontwikkelen. Je bent daarom bereid in jezelf en in de groei van FietsNED-klandizie te investeren.
16-03-2018

ONDERZOEK NAAR VERPLAATSINGSGEDRAG MET CONNECTED AUTO'S EN FIETSEN

Binnenkort start in Nijmegen en Arnhem een onderzoek met inzet van connected auto’s en fietsen. Doel hiervan is kijken of het mogelijk is om leaserijders te verleiden ook de fiets te gebruiken.
01-11-2018

FIETSNED PECHHULP-APP

Heb je pech en direct een fietsenmaker nodig, dan kun je voortaan de hulp van een mobiele monteur inroepen via de FietsNED-app. Die geeft aan waar je onderweg precies met je kapotte fiets staat, en geeft je pechmelding en pechlocatie door aan de FietsNED alarmcentrale.
23-10-2017

E-BIKE GEBRUIK NEEMT FORS TOE

Het aantal kilometers dat reizigers aflegden per auto, fiets of met ov, bleef in 10 jaar vrijwel gelijk. Maar wel is het fietsaandeel daarin sinds 2005 met bijna 12 procent toegenomen.
24-10-2017

HOEVEEL FIETSERS KAN EEN FIETSPAD VERWERKEN

Op drukke fietspaden is het minder fijn fietsen, maar waar ligt precies de grens? Belangrijk om te weten bij de aanleg van nieuwe fietspaden en fietssnelwegen. Nieuw onderzoek moet uitsluitsel geven.
01-09-2017

FIETS VOORTAAN MEE IN HS-TREIN

De NS staat voortaan toe dat u de fiets mee neemt als u met de Hoge Snelheidstrein reist. In alle HS treinen is een voorziening getroffen voor 4 fietsen alsook een rek voor grote bagagestukken.
07-09-2017

DIEFSTAL FIETSEN WORDT LASTIGER

Sparta heeft dit jaar een fiets op de markt gebracht met een GPS-chip waardoor de fiets beter tegen diefstal beveiligd is.
28-08-2017

CHAOS OP HET FIETSPAD

Snorscooters, e-bikes, stadsfietsen en scootmobiels die kriskras door elkaar rijden. Als het aan de ANWB, de Fietsersbond en wielersportbond NTFU ligt is dat vanaf volgend jaar verleden tijd.
14-08-2017

FIETSNED-SERVICE VOOR PIZZA-, POST- EN PAKKETKOERIERS

Het nieuwe shoppen: op internet bestellen en thuis laten aanbellen. De bezorgmarkt groeit en dat is te merken aan de golf scooters en bestelbusjes die dagelijks wijken en buurten binnen spoelt. Maar het tij lijkt te keren. Elektrisch vervoer neemt meer en meer de bezorging over.
08-08-2017

FIETSBELLEN

Een bel op je fiets is verplicht. Zonder fietsbel ben je strafbaar, je maakt zelfs kans op een boete van € 35,- . Maar bellen op de fiets, dat zou verboden moeten, dat vinden tenminste nogal wat mensen.
08-08-2017

BRUSSEL EN DE SPEED-PEDELEC

Om het internationale verkeer in goede banen te leiden hebben de EU-landen hun verkeerswetgeving onderling afgestemd. In heel Europa gelden – door de bank genomen – dezelfde regels. Wel zo gemakkelijk als je de grens overgaat en in het buitenland deelneemt aan het snelverkeer.
08-08-2017

FIETSEN NAAR DE BAAS

Steeds meer werkgevers stimuleren hun medewerkers om de fiets te pakken. Logisch, daar worden beide partijen beter van.
08-08-2017

DATEN MET EEN FIETSNED-MONTEUR

Pech gehad en dringend verlegen om hulp? Binnenkort kunnen pechpashouders van FietsNED met een smartphone in geval van pech digitaal een afspraakje maken om de hulp in te roepen van een monteur.
08-08-2017

HELFT EBIKE-GEBRUIKERS HEEFT PROBLEMEN MET ACCU

Anwb heeft onderzoek laten doen naar het gebruik van E-bikes. Daaruit blijkt dat kopers van E-bikes wel worden voorgelicht over de verschillen in accu’s maar niet goed over het onderhoud en de vervangingskosten.
06-07-2017

FIETS VEROVERT TERREIN OP AUTO

In 76 Nederlandse steden verplaatsen de inwoners zich bij ritten tot 7,5 km meer per fiets dan per auto. Op langere afstanden wint de auto nog maar ook daar groeit de keuze voor de fiets. Dat blijkt uit het onderzoek “Verplaatsingen in Nederland”.
10-07-2017

FIETSEN MET KNOOPPUNTEN: SOMS GAAT HET MIS!

Mensen die regelmatig knooppuntenroutes fietsen, hebben het vast weleens meegemaakt: in plaats van het verwachte nummer staat er plotseling een heel ander nummer op het bordje. Of het bordje is verdwenen. Of het pad dat u dacht te moeten volgen, is afgesloten. Wat nu?
15-06-2017

ONDERZOEKERS PLEITEN VOOR HET VERPLICHTEN VAN EEN FIETSHELM BIJ E-BIKES

Gebruikers van een e-bike zijn na een ongeval vaak zwaarder gewond dan gewone fietsers. Dit blijkt uit een onderzoek dat door een aantal Groningse artsen is uitgevoerd onder 475 slachtoffers van een fietsongeval op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
15-06-2017

FIETSERS LEVEN LANGER EN GEZONDER. MAAR....

Ja, het aantal dodelijke ongevallen onder oudere e-bikers neemt toe. Toch leven fietsers nog altijd langer en gezonder, en dat heeft alles te maken met het feit dat fietsen aandoeningen als ouderdomsdiabetes, sommige vormen van kanker, hart- en vaatziekten en depressies helpt tegengaan.
15-06-2017

FIETSEN IS IN NEDERLAND GOED VOOR MEER DAN 77 MILJARD EURO

Dat blijkt uit het rapport ‘Economic Benefits of Cycling’ waarmee de European Cyclists’ Federation onlangs naar buiten kwam. Het rapport laat zien dat de voordelen van het fietsen zich niet beperken tot mobiliteits- en klimaatwinst.
30-12-2017

NIEUW: WETTELIJKE REGELS SPEED-PEDELECS 2017

De modellen die vanaf die datum afgeleverd worden, moeten voorzien zijn van een gele kentekenplaat. De bestaande exemplaren met een blauw kenteken moeten vóór eind juni worden omgezet naar een geel kenteken.
30-12-2016

FIETSSTRATEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM

Steeds meer mensen nemen de fiets, vooral binnen de bebouwde kom. In sommige stadswijken zijn er inmiddels meer fietsers dan auto’s maar dat geeft ook problemen. Gemeenten overwegen daarom de ombouw van wegen naar z.g. fietsstraten.
30-12-2016

SLIMME FIETSBEL

78.000... Dat is het aantal fietsers dat jaarlijks betrokken is bij ongelukken met hun tweewieler. Tweehonderd van hen overleven dat niet. Het gaat bij die fietsincidenten heel vaak om jongeren.
30-12-2016

FIETSNED WERKT MEE AAN VERGROTEN VERKEERSVEILIGHEID ROND SCHOLEN GEMEENTE ROTTERDAM

In het Actieplan Verkeersveilige Scholen staat wat de gemeente Rotterdam de komende jaren gaat doen aan de verkeersveiligheid rond basisscholen. Het actieplan maakt onderdeel uit van het Meerjarenplan verkeersveiligheid.
30-11--0001

LEASEN VAN E-BIKES STEEDS MEER IN TREK

Leasebedrijven en fietsproducenten verwachten een grote groei in het leasen van elektrische fietsen. In eerste instantie vooral op de zakelijke markt, maar later ook via private lease.
11-02-2016

VERKEERSINDELING STEDEN MOET ANDERS

De klassieke verkeersindeling met rijbanen, fietspaden en trottoirs voldoet niet meer. Dat staat in het ANWB-onderzoeksrapport “verkeer in de stad”.
19-01-2016

VEILIGHEIDSPROBLEMEN MET SHIMANO ROLLERBRAKES

Shimano heeft een mogelijk veiligheidsprobleem geconstateerd met de BR-C3000-R, BR-C3010-R en de BR-C6000-R achterwiel rollerbrakes, gemonteerd op fietsen die na 1 juli 2015 zijn verkocht.
19-01-2016

WINTERBANDEN. NUTTIG OF NOODZAKELIJK?

Het kan vriezen of het kan dooien, luidt een Nederlands gezegde. Het kan ook allebei zoals we begin januari zagen. IJzige vorst in het noorden en midden van het land terwijl in het zuiden de thermometer 10 graden boven nul aanwees.
19-01-2016

VEEL BELANGSTELLING VOOR VERLICHTINGSCHECK SCHOLIEREN DE HOOGAKKER, BREDA

Op verzoek van de school heeft de politie in samenwerking met FietsNED en verkeersouders op de schoollocaties Blokmoeren en Wandelakker de verlichting gecontroleerd van de groep 7 en 8 leerlingen.
13-11-2015

E-FIETSEN ZIJN IN HET VERKEER NIET GEVAARLIJKER DAN GEWONE FIETSEN

Elektrische fietsen leveren in principe niet meer gevaar op in het verkeer dan gewone fietsen. Dat concludeert het onderzoekinstituut van de Duitse verzekeraars UDV.
01-09-2015

TOP 5 BIJZONDERE FIETSROUTES

We selecteerden vijf van de meest bijzondere en afwisselende knooppuntenroutes in Nederland. Van de zandverstuivingen tot vergezichten over de Noordzee en de bossen van de Veluwe. Kies een mooie route en ervaar Nederland op zijn best.
02-07-2015

FIETSNED-MONTEURS STEEDS SLIMMER

De moderne fiets is een wonder van technisch vernuft, en dat geldt al helemaal voor de e-bike. En dat houdt voorlopig niet op. Net als in de auto-industrie werken fietsfabrikanten aan perfectionering van de accu-techniek met als doel een groter bereik en langere levensduur.
02-04-2015

HET SUCCES VAN FIETSCHECKS

Wereldwijd groeit de belangstelling voor de fiets. De tweewieler wordt gezien als een remedie tegen urgente problemen als luchtvervuiling, filevorming en parkeerellende. Ook zorgt de fiets voor gunstige gezondheidseffecten.
02-04-2015

GESLAAGD EXPERIMENT HOGE SCHOOL UTRECHT - OP DE FIETS NAAR JE WERK.

Afgelopen jaar hebben 32 medewerkers van Hogeschool Utrecht en de Uithof-partners de auto voor het reizen van woning naar het werk ingeruild voor een E-bike. Ruim 80% heeft na het experiment besloten om te blijven fietsen, zo goed was het bevallen.
23-02-2015

FIETSERS DIE DRUK ZIJN MET HUN SMARTPHONE BLIJVEN BESCHERMD

Ook als een fietser drukker is met zijn smartphone dan met het verkeer en daardoor een ongeval veroorzaakt, dan blijft artikel 185 van de Wegenverkeerswet van kracht. Volgens dit artikel is een automobilist schadeplichtig aan de fietser.
10-02-2015
Privacy statement | Algemene voorwaarden | Cookie beleid

Fietsned Portal

Zakelijke service

Partnership

Over Fietsned

Nieuws

Contact