MOKUMONO FIETSEN

MOKUMONO FIETSEN
Datum 08-01-2019

Het is alom bekend dat Nederland van oudsher een fietsland is met een rijke historie aan bekende merken waaronder o.a. Batavus, Koga, Vanmoof, Union, RIH en Koninklijke Gazelle.

In Nederland beschikt elk huishouden (6,4 miljoen) gemiddeld over ruim drie fietsen. Met meer fietsen (+-22 miljoen) dan inwoners (17,5 miljoen) is het niet zo verwonderlijk dat de branche voor fietsen continu in beweging blijft. 

Dit biedt volop kansen voor nieuwe spelers op de markt. Sinds een aantal jaren mag startup Mokumono Cycles zich ook onder dit illuster rijtje scharen. En heel eerlijk, daar zijn we als Nederland best wel trots op.

Mokumono fietsen
Mokumono fietsen

Copyright: mokumonocycles.com

OOG VOOR PRODUCTONTWERP EN ONDERNEMERSCHAP

Mokumono is een nieuw fietsmerk uit Nederland opgericht door de talentvolle tweelingbroers Tom en Bob Schiller. Bob Schiller heeft aan de prestigeuze Design Academie in Eindhoven gestudeerd.

De Design Academie Eindhoven geniet internationaal hoog aanzien in het voortbrengen van talenten met een voortuitziende blik, creatitiveit, gevoel voor design en innovatie.

Zijn broer Tom, die even zo talentvol is, heeft een Master Environmental and Resource Management aan de vrij Universiteit van Amsterdam. Juist die combinatie van ieders expertise heeft ertoe geleid dat Nederland een fietsmerk rijker is. Mokumono fietsen zijn licht, snel, sterk, functioneel, must voor het oog en geven een complete andere beleving aan fietsen.

Mokumono fietsen

Copyright: mokumonocycles.com

WAT MAAKT HEN ZO BIJZONDER TEN OPZICHTE VAN ANDERE FIETSMERKEN?

In tegenstelling tot veel fietsmerken waar de frames 'goedkoop' in Azie worden geproduceerd, worden deze frames uitsluitend in ons kikkerlandje vervaardigd. Dit verminderd aanzienlijk de ecologische voetafdruk voor het milieu door niet gebruik te maken van outsourcing, maar het productieproces geheel in Nederland te houden. Als bijkomend voordeel heeft dit ook een positieve invloed voor de werkgelegenheid. 

Mokumono fietsen

Copyright: mokumonocycles.com

Deze innovatie, expertise voor ondernemerschap en design is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels alweer twee jaar geleden heeft Mokumono de Eurobike Award 2017 gewonnen. Eurobike Award is eigenlijk de Oscars voor fietsen. Een mooi compliment en gebaar. Ook nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van Mokumono Cycles en maak een testrit!

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid

Fietsned Portal

Zakelijke service

Partnership

Over Fietsned

Nieuws

Contact

MijnFietsNED