Onderzoek Anwb naar voorlichting accu's E-bikes

op .

ANWB concludeert op basis van eigen onderzoek dat E-bikers te weinig weten over hun accu en het onderhoud daarvan. De fietseigenaren weten vaak niets over het bereik van de accu; hoe ze deze in goede staat moeten houden en wat de levensduur is. Ook weet de consument meestal niet hoeveel een nieuwe accu kost. Zelfs kritische kopers lopen er vaak tegen aan dat de benodigde informatie niet beschikbaar is. Bij slechts twee van de geteste producenten werd de kwaliteit van de voorlichting als ‘voldoende’ beoordeeld. 

Om ervoor te zorgen dat u zolang mogelijk plezier heeft van uw accu, heeft FietsNED een lijst van tips opgesteld. U vindt ze op onze website onder menukeuze –Fietsenmaker-

Verkopers moeten zich overigens gaan houden aan nieuwe regels met betrekking tot accu-informatie. Zij worden verplicht om ten tijde van de koop een redelijke indicatie te geven van de vervangingskosten, levensduur en actieradius van de accu. 

Leasefiets fiscaal aantrekkelijker

op .

Een leasefiets moet fiscaal net zo interessant worden als een leaseauto. Dat is nu niet zo. Het kabinet wil daar per 1 januari 2020 verandering in brengen, zodat meer mensen naar het werk gaan fietsen.

De leasefiets is nu niet populair. Werkgevers hebben schrik van de regels en werknemers die de leasefiets ook privé willen gebruiken moeten een rit-administratie bijhouden. De overheid wil nu de regels voor leasefietsen net zo simpel maken als voor lease-auto’s. Dat betekent een vaste forfaitaire bijtelling als de fiets ook privé wordt gebruikt. De hoogte van de bijtelling staat nog niet vast. Belangenorganisaties (Bovag, Fietsersbond e.d.) pleiten voor het verlaagde tarief wat ook geld voor elektrische auto’s. Wat het ook wordt, straks is het belangrijk interessanter om met de fiets naar het werk te gaan dan met de auto.

onderzoek naar verplaatsingsgedrag met connected auto's en fietsen

op .

Binnenkort start in Nijmegen en Arnhem een onderzoek met inzet van connected auto’s en fietsen. Doel hiervan is kijken of het mogelijk is om leaserijders te verleiden ook de fiets te gebruiken. Het project wordt uitgevoerd door Next Urban Mobility, een bedrijf wat evenals FietsNED, gelieerd is aan Pon. Door het inzetten van zowel connected auto’s en fietsen, is het mogelijk om het verplaatsingsgedrag te volgen en te registreren. Daardoor moet duidelijk worden welke prikkels nodig zijn om het fietsgebruik te stimuleren. Bijvoorbeeld door de keuze voor de fiets te belonen met een lagere fiscale bijtelling. Het onderzoek wordt uitgevoerd met een aantal bedrijven in Nijmegen en Arnhem. Als de pilot werkt is het de bedoeling om het aanbod later op grotere schaal uit te rollen.

FietsNED pechhulp-app

op .

Heb je pech en direct een fietsenmaker nodig, dan kun je voortaan de hulp van een mobiele monteur inroepen via de FietsNED-app. Die geeft aan waar je onderweg precies met je kapotte fiets staat, en geeft je pechmelding en pechlocatie door aan de FietsNED alarmcentrale. Na de melding krijg je op je mobiel informatie over de monteur die naar jou onderweg is.

Nog een voordeel van de FietsNED-app is dat je altijd je lidmaatschapsgegevens bij de hand hebt en weet wat je recht op pechhulp (nog) is. Door installatie van de FietsNED-app heb je geen pechpasje meer nodig. De FietsNED-app is beschikbaar voor I-phone en Android-toestellen en te downloaden via de app-store. Download ‘m nu, hij is gratis beschikbaar voor leden! 

 

Hoeveel fietsers kan een fietspad verwerken

op .

Op drukke fietspaden is het minder fijn fietsen, maar waar ligt precies de grens? Belangrijk om te weten bij de aanleg van nieuwe fietspaden en fietssnelwegen. Nieuw onderzoek moet uitsluitsel geven. De vraag wanneer het (te) druk wordt op het fietspad hangt niet alleen af van het aantal fietsers en de breedte van het fietspad. Het gaat er ook om wanneer fietsers zelf het te druk vinden. Fietsgedrag speelt daarbij ook nog een rol. Bijvoorbeeld door fietsers die met zijn drieën naast elkaar rijden, die slingeren of die snel of juist langzaam gaan. Nieuw onderzoek door CROW Fietsberaad op 15 tweerichtingenfietspaden moet duidelijkheid verschaffen. Op die locaties komen telslangen te liggen. Gelijktijdig worden met videocamera’s opnamen gemaakt om zo een beeld te krijgen van de drukte en het gebruik van de fietspaden. Daarnaast wordt fietsers gevraagd naar hun mening omtrent de drukte op het betreffende fietspad. Door de onderzoeksresultaten te combineren, moet duidelijk worden wanneer een fietspad goed, matig of slecht functioneert. Dat wordt dan uitdrukt in zogenaamde servicelevels die wegbeheerders in de toekomst houvast moeten bieden bij de aanleg of verbetering van fietsvoorzieningen.

Veilig verkeer Nederland en Gazelle starten met Ebike-training

op .

Gazelle (zusterbedrijf van FietsNED) en Veilig Verkeer Nederland gaan samen Ebike-trainingen geven. Doel is het aantal ongevallen met e-bikes terug te dringen. In 2017 kwamen daarbij 206 fietsers om het leven. “De fietsanimo zorgt voor een groei in het aantal fietsers dat betrokken raakt bij een eenzijdig ongeval. Samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) willen we dat aantal terugdringen door de gebruikersvaardigheden van E-bikers te trainingen, aldus Gazelle. De e-bike zorgt ervoor dat mensen meer tijd op het fietszadel doorbrengen. M.N. ouderen doen dat. Ongevallen ontstaan als berijders zich niet goed bewust zijn van de specifieke gebruikseigen-schappen van een E-bike waardoor obstakels niet goed ontweken worden. Onderuit gaan in de berm en bij op- en afstappen a.g.v. evenwichts-problemen spelen ook mee. Om die reden orga-niseren Veilig Verkeer Nederland en Gazelle samen 6 trainingen in de Gazelle Experience Centers in Amersfoort, Waalwijk en Groningen. Het accent ligt op het herkennen van risico’s en het inschatten van verkeerssituaties. De deel-nemers krijgen handvatten hoe zij op zulke mo-menten het best kunnen handelen. Deelname is gratis.”

Vacature monteur regio Utrecht

op .

Jij maakt het verschil

We zoeken bij FietsNED mensen die zelfstandig kunnen werken, ambitieus zijn en willen door ontwikkelen. Je bent daarom bereid in jezelf en in de groei van FietsNED-klandizie te investeren. Je kijkt niet op een uurtje en hebt geen 9 tot 5-mentaliteit als dat nodig is om klanten ten volle tevreden te stellen en je doelstellingen te behalen.

In het kader van onderhoud en uitbreiding van ons servicenetwerk zijn wij op zoek naar een enthousiaste, commerciële, resultaatgerichte en vooral technisch vaardige

Monteur fietsen en E-bikes

(fulltime)

Regio Utrecht

FietsNED is marktleider het leveren van (tweewieler) service aan grootzakelijke bedrijven en consumenten in Nederland en profileert zich door een aansprekende, innovatieve services en producten. Al sinds de oprichting in 2006 staat kwaliteit bij FietsNED voorop. Wij ‘Maken Fietsen Fijn’!

Je taken en verantwoordelijkheden

Je bent dagelijks op weg met de bus op weg en bezoekt particulieren en bedrijven die via de centrale servicedesk van FietsNED gevraagd hebben om fietsservice. Je deelt je werkzaamheden zelf in, en zorgt daarbij voor efficiënte routeplanningen. Voor de klanten van FietsNED ben je het vertrouwde gezicht waarbij de klant weet dat reparatie en onderhoud van zijn fiets in goede handen is. De zorg voor een nette geordende bus, gebruiksklaar gereedschap en een volledige voorraad onderdelen vindt je een vanzelfsprekend onderdeel van je werk en noodzaak voor een representatieve uitstraling.

Wij vragen:

  • Een afgeronde MBO opleiding
  • Innovam vakopleiding tot en met het niveau van E-bike specialist
  • Minimaal 2-4 jaar sleutelervaring in een fietsreparatiewerkplaats
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal; mondeling en schriftelijk.
  • Woonachtig omgeving Utrecht

Wat zet FietsNED daar tegenover?

Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid binnen een hecht team en een internationaal groeiende onderneming. Het unieke van FietsNED is dat het een groeiende organisatie is.

Daarnaast bieden wij:

  • ●     Een marktconform salaris met bonusregeling.
  • ●     Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden
  • ● Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen FietsNED of PON.bike (ons moederbedrijf).

Op het hoofdkantoor van FietsNED in Oosterhout nb werken 10 medewerkers. FietsNED maakt sinds 2016 onderdeel uit van Pon.bike. Binnen Pon zijn mensen het DNA van het bedrijf, waarbij mensen de passie hebben om te presteren, het vertrouwen en de vrijheid krijgen om te werken, de verantwoordelijkheid voor hun daden nemen en plezier hebben in het werk. Daar ligt de verbinding, dat maakt Pon sterk. Het is de manier waarop we iedere dag met elkaar en met onze klanten en leveranciers omgaan.

Contactinformatie

Heb je interesse, stuur dan je sollicitatie inclusief volledig CV per mail naar onze HR-manager, Mw G van Dongen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

E-bike gebruik neemt fors toe

op .

Het aantal kilometers dat reizigers aflegden per auto, fiets of met ov, bleef in 10 jaar vrijwel gelijk. Maar wel is het fietsaandeel daarin sinds 2005 met bijna 12 procent toegenomen. Dat is vooral dankzij de opkomst van de e-bike. Sinds 2013 is ook een verjonging in gebruik van de e-bike zichtbaar. In totaal legden personen van 12 jaar en ouder 16 procent van de fietskilometers af met de elektrische fiets. Mooie ontwikkelingen maar wel met één kanttekening; het aantal verkeersdoden groeide van ongeveer 25 procent in 2005 naar zo’n 33 procent in 2016. Bij fietsers is nu meer dan de helft (57 procent) van de verkeersdoden ouder dan 70 jaar. Daar moet wel bij worden gezegd dat het aantal oudere fietsers sterk groeit alsook het totaal aantal kilometers wat deze groep jaarlijks fietst. Wegen we dat mee, dan is het risico van een dodelijk (fiets)ongeluk juist gedaald.

Fiets voortaan mee in HS-trein

op .

De NS staat voortaan toe dat u de fiets mee neemt als u met de Hoge Snelheidstrein reist.  In alle HS treinen is een voorziening getroffen voor 4 fietsen alsook een rek voor grote bagagestukken.  Aan de buitenkant van de treinen zijn stickers aangebracht waarop aangegeven staat waar het rijtuig met de fietsvoorzieningen zich bevindt. Een lang gekoesterde wens van de Tweede kamer, de Fietsersbond en FietsNED is hiermee in vervulling gegaan. Enige minpuntje is dat de fiets nog niet tijdens de spits mee mag.

Diefstal Fietsen wordt lastiger

op .

Sparta heeft dit jaar een fiets op de markt gebracht met een GPS-chip waardoor de fiets beter tegen diefstal beveiligd is. De beveiliging omvat een combinatie van alarm en tracking via GPS, waardoor diefstal niet alleen tegengewerkt wordt, maar de fiets, als deze toch gestolen wordt, te traceren is. Op de fiets staat goed zichtbaar dat deze een anti-diefstal-chip heeft. Van de eerste 6000 e-bikes werd er niet één gestolen: Dat meldt het bedrijf in het AD.  In navolging van Sparta, hebben ook andere leveranciers zoals Batavus, Klever, Gazelle en VanMoof een soortgelijk anti-diefstal-beveiliging in ontwikkeling.

E-bikespecialist
Gecertificeerd voor alle merken
Service aan huis
van maandag t/m zaterdag
Klaar terwijl u wacht
100 vaste servicepunten
Gegarandeerde service
3 maanden garantie op onze service
500.000 tevreden klanten
Klanttevredenheid 9.4