FietsNED accu-service 

FietsNED accu-service

De accu is een van de meest gevoelige onderdelen van uw fiets. Zoals met alles zijn er verschillen in soort en kwaliteit. Ieder type accu heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Die zijn bepalend voor het gebruik, voor de problemen die u tegen kunt komen en voor de zorg die de accu nodig heeft. Daar gaat de informatie op deze pagina over. Heeft u niet voldoende aan deze informatie of roept deze vragen op, neem dan contact op met onze servicelijn 088 - 112 112 3. Dat biedt gegarandeerd uitkomst.

Testen en reviseren

accu-testUw fiets-accu heeft een levensduur van zo’n 3 tot 4 jaar. Het is niet altijd nodig om een “versleten” accu te vervangen. Vaak kan deze nog gereviseerd worden. Daarbij worden de cellen in de accu ververst of vervangen. Daarna is uw accu weer in conditie en doet deze het soms zelfs nog beter dan voorheen.

U kunt uw accu laten onderzoeken op vitaliteit en de mogelijkheid van revisie. Daarbij wordt een test-rapport opgemaakt. Blijkt uit het testrapport dat uw accu inderdaad versleten is, dan geven we u aan of uw accu te reviseren is of dat deze vervangen zou moeten worden. Wilt u geen van beiden, dan krijgt u uw oude accu weer terug.

Accu-test in ons servicecenter

U stuurt uw accu op naar ons servicecenter.
Test vanaf € 27,50 + kosten retourzending accu € 9,50

Vraag een accutest aan›

Lees hier de FietsNED accu-tips


Meer over capaciteit en Bereik

Hoe groter de capaciteit van de accu des te verder kunt u ermee fietsen, zonder bijladen. De fabrikant geeft voor iedere accu de actieradius aan. Meestal is dat het maximale bereik bij ideale omstandigheden. Maar die zijn helaas niet altijd ideaal. Buitentemperatuur, tegenwind, bandenspanning, fietsonderhoud, uw lichaamsgewicht en de mate waarin u zelf meetrapt, bepalen uiteindelijk hoever u met één accu-lading kunt fietsen. Het bereik zal dus voor iedere tocht die u maakt anders zijn.

Wat voor accu zit er in mijn fiets?

Fabrikanten zijn verplicht om op de accu zelf het type, de capaciteit en de spanning te vermelden. Die informatie staat meestal niet op een goed zichtbare plaats.

Veel voorkomende plaatsen zijn:

  • Onder of op de achterkant
  • Op de lader
  • In de meegeleverde gebruiksaanwijzing

Kunt u geen informatie vinden neem dan gerust contact op middels onze FietsNED-servicelijn, 088 112 112 3 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over de diverse accu-types?

Kies een type accu en lees meer over de eigenschappen.

Lood Ni-CD Ni/MH Li-ION LiFeP04
E-bikespecialist
Gecertificeerd voor alle merken
Service aan huis
van maandag t/m zaterdag
Klaar terwijl u wacht
100 vaste servicepunten
Gegarandeerde service
3 maanden garantie op onze service
500.000 tevreden klanten
Klanttevredenheid 9.4