Accu-tips

Hoe groter de capaciteit van de accu, hoe verder u kunt fietsen, zonder bij te laden. De fabrikant geeft voor iedere accu de actieradius aan. Meestal is dat het maximale bereik bij ideale omstandigheden. Maar die zijn er helaas niet altijd. Buitentemperatuur, tegenwind, bandenspanning, fietsonderhoud, uw lichaamsgewicht en de mate waarin u zelf mee trapt, bepalen uiteindelijk hoever u met één accu-lading kunt fietsen. Het bereik zal dus voor iedere tocht die u maakt anders zijn.

Daarnaast speelt de ouderdom van de accu een rol en daarmee het (rest)vermogen. Net als bij ouder wordende mensen kunt u de vitaliteit van uw fiets-accu zelf positief beïnvloeden door er goed voor te zorgen.  Tips voor meer en langer plezier van uw accu.

4.5 bar Een juiste bandenspanning heeft een sterke invloed op het bereik van de accu. Zorg daarom voor een minimale druk van 4,5 bar.
kalender Gebruikt u de accu langere tijd niet. Haal deze dan uit de fiets. Bewaar op een vocht- en vorstvrijeplaats. Laad eenmaal per maand bij.
de juiste versnelling Kies een juiste versnelling om te fietsen. Hiermee wordt de accu minder belast Het bereik zal groter zijn.
Juiste ondersteuning Kies de juiste ondersteuning. Een lagere ondersteuning vergroot het accubereik-assist
Totaalgewicht Het totaalgewicht van fiets en berijd(st)er heeft een grote invloed op het bereik van de accu.
Hoge temperatuur Een (te) hoge temperatuur (meer dan 40ºc) zorgt voor veel slijtage aan de accucellen. De ideale bewaartemperatuur is 15ºc.+40ºC
Natte accu Bescherm uw accu tegen extreem veel vocht bijvoorbeeld bij stortbuien of bij het wassen van uw fiets.
Retry Valt de trapondersteuning uit tijdens het fietsen, zet de accu dan ’n keer uit en weer aan om te resetten.
Handleiding lezen Lees de gebruiksaanwijzing van uw E-bike en controleer de richtlijnen voor het accu-gebruik.
Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid

Maatregelen coronavirus

Fietsned Portal

Zakelijke service

Partnership

Over Fietsned

Nieuws

Contact

MijnFietsNED