Fietsen is in Nederland goed voor meer dan 77 miljard euro

op .

Fietsen levert Nederland veel geld op

Dat blijkt uit het rapport ‘Economic Benefits of Cycling’ waarmee de European Cyclists’ Federation onlangs naar buiten kwam. Het rapport laat zien dat de voordelen van het fietsen zich niet beperken tot mobiliteits- en klimaatwinst.

Fietsstraten binnen de bebouwde kom

op .

Steeds meer mensen nemen de fiets, vooral binnen de bebouwde kom. In sommige stadswijken zijn er inmiddels meer fietsers dan auto’s maar dat geeft ook problemen. Gemeenten overwegen daarom de ombouw van wegen naar z.g. fietsstraten.

Zonnige toekomst e-bikes

op .

Fietsen en laden tegelijk

De TU Delft heeft een primeur: een laadstation op zonne-energie dat de accu's van vijf fietsen en een elektrische scooter tegelijk kan vullen. Maar behalve als tankstation fungeert het ook als onderzoekslaboratorium.

Fietscontrole VVN

op .

Donderdag werd door VVN afdeling Pekela een fietscontrole gehouden bij het Dollard College. Bij veel fietsen miste de bel. Verder werden er kleine reparaties uitgevoerd door Jaap Meijer van FietsNED.

NIEUW: Wettelijke regels speed-pedelecs 2017

op .

Met ingang van 1 januari 2017 verandert de wetgeving rond speed e-bikes (pedelecs).

De modellen die vanaf die datum afgeleverd worden, moeten voorzien zijn van een gele kentekenplaat. De bestaande exemplaren met een blauw kenteken moeten vóór eind juni worden omgezet naar een geel kenteken.

Slimme fietsbel

op .

Slimmefietsbel 78.000 slachtoffers. Dat is het aantal fietsers dat jaarlijks betrokken is bij ongelukken met hun tweewieler. Tweehonderd van hen overleven dat niet. Het gaat bij die fietsincidenten heel vaak om jongeren. Oorzaak is het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen.

Enquete fietsforens

op .

Beste fietsforens,

Gaat u weleens met de fiets naar uw werk?

Vul dan onderstaande enquête in en help ons mee met het optimaliseren van onze producten en diensten.

Alvast hartelijk bedankt voor uw tijd en moeite!

Link enquête: http://www.thesistools.com/web/?id=482856

Fietsen in de hitte: zo doe je dat

op .

Tropische temperaturen hoeven geen reden te zijn de fiets te laten staan. Sterker nog: als je je goed aanpast aan de warme omstandigheden, is fietsen juist een prima manier om ondanks de hitte lekker in beweging te blijven.hittegolf

E-bikespecialist
Gecertificeerd voor alle merken
Service aan huis
van maandag t/m zaterdag
Klaar terwijl u wacht
100 vaste servicepunten
Gegarandeerde service
3 maanden garantie op onze service
500.000 tevreden klanten
Klanttevredenheid 9.4