Fiets verovert terrein op auto

op .

In 76 Nederlandse steden verplaatsen de inwoners zich bij ritten tot 7,5 km meer per fiets dan per auto. Op langere afstanden wint de auto nog maar ook daar groeit de keuze voor de fiets. Dat blijkt uit het onderzoek “Verplaatsingen in Nederland”. Alleen in de provincie Limburg is het fietsaandeel iets lager. Dat komt door de hoogteverschillen waardoor toch eerder voor de auto wordt gekozen. Dat geldt ook voor steden waar de inkomens gemiddeld genomen hoger zijn. Maar dat is wellicht niet verrassend.

Onderzoekers pleiten voor het verplichten van een fietshelm bij E-bikes

op .

Gebruikers van een e-bike zijn na een ongeval vaak zwaarder gewond dan gewone fietsers. Dit blijkt uit een onderzoek dat door een aantal Groningse artsen is uitgevoerd onder 475 slachtoffers van een fietsongeval op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij pleiten dan ook voor trainingen en het verplichten van de fietshelm bij e-bikes.

Fietsers leven langer en gezonder. Maar....

op .

Fietsers leven langer

Ja, het aantal dodelijke ongevallen onder oudere e-bikers neemt toe. Toch leven fietsers nog altijd langer en gezonder, en dat heeft alles te maken met het feit dat fietsen aandoeningen als ouderdomsdiabetes, sommige vormen van kanker, hart- en vaatziekten en depressies helpt tegengaan. Onderzoeker Hans Nijland van het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) zette de meest relevante feiten en cijfers over fietsen en gezondheid op een rij

NIEUW: Wettelijke regels speed-pedelecs 2017

op .

Met ingang van 1 januari 2017 verandert de wetgeving rond speed e-bikes (pedelecs).

De modellen die vanaf die datum afgeleverd worden, moeten voorzien zijn van een gele kentekenplaat. De bestaande exemplaren met een blauw kenteken moeten vóór eind juni worden omgezet naar een geel kenteken.

Slimme fietsbel

op .

Slimmefietsbel 78.000 slachtoffers. Dat is het aantal fietsers dat jaarlijks betrokken is bij ongelukken met hun tweewieler. Tweehonderd van hen overleven dat niet. Het gaat bij die fietsincidenten heel vaak om jongeren. Oorzaak is het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen.

Helft ebike-gebruikers heeft problemen met accu

op .

Anwb heeft onderzoek laten doen naar het gebruik van E-bikes. Daaruit blijkt dat kopers van E-bikes wel worden voorgelicht over de verschillen in accu’s maar niet goed over het onderhoud en de vervangingskosten. Daardoor denken de meeste mensen (77%) bij accu-problemen alleen maar aan vervanging door een nieuwe accu. Maar 20% wil dan goed advies over andere oplossingen. En die zijn er vaak wel. Anwb en Rai pleiten dan ook voor betere voorlichting. FietsNED doet dat al. Heeft u accuproblemen? Kijk op onze site bij “accuservice”.   

Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis!

op .

 

 

 

 

 

Mensen die regelmatig knooppuntenroutes fietsen, hebben het vast weleens meegemaakt: in plaats van het verwachte nummer staat er plotseling een heel ander nummer op het bordje. Of het bordje is verdwenen. Of het pad dat u dacht te moeten volgen, is afgesloten. Wat nu?

Fietsen is in Nederland goed voor meer dan 77 miljard euro

op .

Fietsen levert Nederland veel geld op

Dat blijkt uit het rapport ‘Economic Benefits of Cycling’ waarmee de European Cyclists’ Federation onlangs naar buiten kwam. Het rapport laat zien dat de voordelen van het fietsen zich niet beperken tot mobiliteits- en klimaatwinst.

Fietsstraten binnen de bebouwde kom

op .

Steeds meer mensen nemen de fiets, vooral binnen de bebouwde kom. In sommige stadswijken zijn er inmiddels meer fietsers dan auto’s maar dat geeft ook problemen. Gemeenten overwegen daarom de ombouw van wegen naar z.g. fietsstraten.

Zonnige toekomst e-bikes

op .

Fietsen en laden tegelijk

De TU Delft heeft een primeur: een laadstation op zonne-energie dat de accu's van vijf fietsen en een elektrische scooter tegelijk kan vullen. Maar behalve als tankstation fungeert het ook als onderzoekslaboratorium.

E-bikespecialist
Gecertificeerd voor alle merken
Service aan huis
van maandag t/m zaterdag
Klaar terwijl u wacht
100 vaste servicepunten
Gegarandeerde service
3 maanden garantie op onze service
500.000 tevreden klanten
Klanttevredenheid 9.4